Офіційний сайт руху

Третій всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

14–20 липня 2008 року

Степашки, Вінницька область

Відбувся III Всеукраїнський з'їзд тверезницького руху. З 14 по 20 липня соратники відпочивали, спілкувалися, навчалися та обмінювалися досвідом тверезницької роботи.

Ось і відбувся довгожданий ІІІ всеукраїнський з'їзд тверезницького руху. З 14 по 20 липня соратники майже повністю відключились від зовнішнього світу (в районі розташування нашого табору був практично відсутній мобільний зв'язок) і занурились у знайомства, спілкування, навчання, самоаналіз (за методом Г.А. Шичко), а ще — у напружену роботу над текстами звернень до влади та пропозицій до проекту Загальнодержавної цільової соціальної програми «Здорова нація» на 2009-2013 роки.

В цьому році на зустріч зібралося близько 80 соратників з 16 областей України — небайдужих до майбутнього народу людей, які вже давно (від одного до кількох десятків років) ведуть абсолютно тверезий спосіб життя і глибоко усвідомлюють його необхідність та природність у скрутних умовах сучасної алкоголізації.

Центральним елементом навчальної програми з'їзду стали семінарські заняття з основ собріології, які проводив Ф.М. Калінчук. Учасники з'їзду дізнались немало корисного для себе і з інших бесід та лекцій, що відбулися в рамках з'їзду.

Прогулюючись по території турбази «Енергетик» Ладижинської ТЕС, що розташована неподалік, соратники тепер легко могли впізнати одне одного завдяки спеціальним нашивкам з логотипом «Тверезої України» на футболках або кепках, виготовлення яких організував напередодні з'їзду Максим Мельничук.

Окрім численних обговорень та дискусій, традиційним наповненням вечірніх зустрічей біля багаття були народні та естрадні пісні, і звичайно ж — гімн «Тверезої України», який ще минулого року склала сім'я Юхимец (м. Козятин).

Найвидовищнішим елементом з'їзду став, мабуть, конкурс краси, який організувала та провела Людмила Степанівна Ніколюк. Дівчата змагалися за нагороди у номінаціях «Міс Симпатія», «Міс Красуня», «Міс Ніжність» та, звичайно ж, «Міс Тверезість».

За успішну організацію з'їзду соратники подякували Ігорю та Валентині Ладович, Федору Михайловичу Калінчуку за проведення занять за методом Г.А. Шичко, а також Анатолію Почекеті, який взяв на себе нелегку місію — головувати на робочому засіданні з'їзду, на якому було підготовлено та прийнято звернення до влади.

Олександр Почекета

Село Степашки, Вінницька область:

14–22 липня 2018, Степашки, Вінницька область: XIII з'їзд тверезників України

15–23 липня 2017, Степашки, Вінницька область: XII всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

Липень 2017, Степашки, Вінницька область: ВІДЕО: З'їзд «Тверезої України» у 2017 році

17 липня 2016, Степашки, Вінницька область: XI всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

29 липня 2015, Степашки, Вінницька область: Розмова з невиправними тверезниками на X з'їзді «Тверезої України»

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

Серпень 2020, Львів: Тверезе весілля Андрія та Христини Бень

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

17 січня 2020, , Черкаська область: Тверезість заради життя в Драбові

15 січня 2020, , Черкаська область: Уроки тверезості в Драбівському районі