Офіційний сайт руху

Створено громадську організацію «Тверезий Житомир»

Січень 2012 року

Житомир

Громадський рух «Тверезий Житомир», офіційно оформлено як громадська організація Проведено лекції для студентів 1-3 курсів Житомирського державного університету.

В місті Житомирі наприкінці минулого року була створена громадська організація «Тверезий Житомир». Актив організації складає молодь, яка веде свідомий тверезий спосіб життя і якій не байдужа та складна алкогольно-тютюнова ситуація, що склалася останнім часом в місті та країні. Основний метод роботи «Тверезого Житомира» — надання наукової інформації про алкоголь, тютюн та інші наркотики.

Протягом минулих двох місяців у місті було організовано серію лекцій з собріології (науки про тверезість). Одна лекція була прочитана для учнів старших класів загальноосвітньої школи, три — для студентів 1-3 курсів Житомирського державного університету, який готує переважно педагогів, дві лекції — для членів громадської організації націоналістичного спрямування. Досягнуто домовленість з адміністрацією одного з ВУЗів про постійне проведення лекцій для студентів різних факультетів.

В планах «Тверезого Житомира» є організація інформаційної акції в центрі міста на початку березня, а також багато інших заходів, спрямованих на утвердження тверезого способу життя.

Павло Васильович КОВАЛЬ