Офіційний сайт руху

Збір підписів за винесення продажу алкоголю і тютюну у спеціалізовані магазини

Грудень 2012 року

УКРАЇНА

Оголошується збір підписів громадян України за винесення продажу алкоголю і тютюну у спеціалізовані магазини за межі населених пунктів. Скачати підписний лист, звернення та рекомендації по збору підписів.

Звернення до громадян України голови громадської організації «Тверезий Чернігів»

Шановні співвітчизники!

  • Захистимо нашу молодь, яку масово залучають до вживання алкоголю! За даними медиків, якщо у дорослої людини перехід від вживання алкоголю до пияцтва і алкоголізму триває 5-10 років, то у дитини це відбувається в 3-4 рази швидше. Але набагато частіше, ніж з дитячим алкоголізмом, ми зустрічаємося з побутовим дитячим пияцтвом, особливо у вечірній час, коли більша частина лавок зайнята нетверезими підлітковими компаніями.
  • Мотиви вживання алкоголю хибні. Серед них підлітки 12-16 років називають: «самоствердження» (насправді — копіювання побаченого на екрані) — 56,9%, «за компанію» (тиск з боку однолітків) — 31,1%, «зняття» психічного напруження (докорів сумління) — 12%.
  • Алкобізнесу вигідно споювати молодь! В стратегіях алкогольних компаній завжди існує пункт про залучення споживачів до своєї марки алкоголю з максимально раннього віку, що видно, наприклад, у рекламі пива. Уся реклама пива спрямована, в першу чергу, на молодих людей і на школярів. Це безсумнівний факт, щоб там не казали її творці. Саме тому за роки «алкогольної свободи» ми отримали таку сумну статистику.
  • Не допустимо, аби заради чийогось прибутку знищувалося населення країни! Понад 40 000 громадян гине щорічно лише через прямі наслідки вживання алкоголю. Це нещасні випадки, отруєння, серцево-судинні та інші пов'язані з алкоголем захворювання.
  • Відновимо здоров'я та інтелект нації! Поки що ці показники катастрофічно знижуються, оскільки до систематичного вживання алкоголю залучено 40% підлітків віком від 14 до 18 років. Понад 30% школярів мають затримку психічного розвитку (ЗПР).
  • Врятуємо країну від виродження! Сьогодні рівень вживання алкоголю в Україні є одним з найвищих у світі і становить близько 20 літрів чистого спирту на душу населення за рік (офіційна статистика повідомляє про 12-13 літрів). Більш того, наше законодавство не визнає алкогольним виробом пиво, тим самим позбавляючи населення країни захисту від алкоголізації.

Спокусити людину алкоголем — найпростіший спосіб відняти у неї можливість замислитися над своїм розвитком, не кажучи вже про досягнення ним нових, неперевершених результатів. Це найпростіший спосіб запустити механізм деградації не лише окремої особистості, але й суспільства в цілому.

Настав час діяти.

У рамках боротьби за народну тверезість і здоров'я нашого народу, з метою обмеження доступу до алкогольних і тютюнових виробів необхідно розпочати поступове, але наполегливе витіснення торгівлі алкогольно-тютюновими отрутами за межі населених пунктів нашої країни. Для цього необхідно зібрати підписи якомога більшої кількості громадян з вимогою розпочати звільнення нашого народу від алкогольно-тютюнової окупації.

Звертаємося до усіх свідомих громадян: поставте підпис на підтримку тверезого і світлого майбутнього!

Обмеження на торгівлю — не панацея від алкогольно-тютюнової чуми, але це — перший крок до перемоги над нею.

З повагою, голова ЧОГО «Тверезий Чернігів» Геннадій Сірий.

Листи з підписами відправляйте за адресою:

Чернігівська обласна організація «Тверезий Чернігів»
вул. Василькова, 29, c. Старий Білоус, Чернігівський р-н
Чернігівська обл.
15504.
Телефони для довідок: (093) 209-97-66; (063) 56-42-585.

Інформація про зібрані підписи

Файли для друку

Скачати DOC — ПІДПИСНИЙ ЛИСТ (українською)

Скачати DOC — ПОДПИСНОЙ ЛИСТ (на русском)

Скачати DOC — обращение (на русском)

Скачати DOC — звернення (українською)

Скачати DOC — рекомендации по сбору подписей

Розпочинати збір підписів на підтримку обмеження продажу алкогольних і тютюнових виробів радимо з Вашого найближчого оточення: родина, друзі, знайомі, сусіди, колеги по роботі та навчанню. Водночас, бажано не обмежуватись лише колом Ваших знайомих, адже чим більше людей буде проінформовано про ідеї тверезості, тим більшим буде ефект від усієї тверезницької кампанії.