Офіційний сайт руху

Тверезий Львів на Водохреща

19 січня 2012 року

Львів

В здоровім тілі — здоровий дух, — казали древні. Істина відома, але чи так багато хто послуговується нею? А може, варто перефразувати мудреців і стверджувати наступне: здоровий дух — здорова ТВЕРЕЗА свідомість і мораль є запорукою фізичного здоров'я, сили та енергії і найкращим імунітетом від всіляких болячок?!!

Саме таких поглядів дотримуються активісти руху «Твереза Україна». Кожний з нас усвідомив це, позбувшись якихось поганих звичок, шкідливих для розуму, душі та здоров'я. Одного чудового дня ми вирішили розпочати «з чистого аркуша». Звичайно, вести тверезий (а отже світлий, цілеспрямований, мудрий) спосіб життя можливо лише за умов рішучої зміни алгоритму кожного дня. Що краще змиває негативний досвід і негативні звички? Ну звичайно ж холодна вода! Так було завжди і культ води у наших предків був одним із найважливіших з моменту хрещення.

Представники тверезих організацій Львова — Твереза Україна, Молодіжний націоналістичний конгрес, Школа бойового гопака — показали приклад здорового способу життя.

Місцем зустрічі стало джерело біля Високого замку. Цьогоріч на Водохреща, коли мороз особливо лютував, хлопцям було «гаряче»! Саме тому вони потрапили в поле уваги телеоператорів Львівського телебачення, які залюбки зафіксували цілеспрямоване тверезницьке загартування. Дівчата поки що не приєдналися, але вони уже «настроюються».

Наступного дня після Водохреща на Львівському телебаченні виступив головний лікар Львівського обласного лікарсько-фізкультурного диспансеру Степан Середа, теж активіст тверезницького руху, який говорив про те, що рух за тверезий і здоровий спосіб життя поступово набирає обертів і має шанс стати «візитівкою» Європейського міста Львова.

Марта Теленчі