Офіційний сайт руху

...Вимагали підпис президента

8 червня 2012 року

Київ

8 червня 2012 року активісти громадського руху «Твереза Україна» в м. Київ прийняли участь в акції на підтримку «бездимного» закону, який був прийнятий Верховною Радою України і направлений на підпис президенту (законопроект №9474). Однак в засобах масової інформації поширилась заява пані Ірини Акімової (це заступник голови адміністрації президента), яка вважає, що цей законопроект недопрацьований і є дискримінацією прав курців, одночасно забувши при цьому, що крім прав курців є ще права більшості людей на чисте повітря та безпечні умови праці.

Саме тому громадськість вирішила нагадати адміністрації президента про те, що здоров'я людини вважаються найвищою соціальною цінністю в Україні згідно 3 ст. Конституції, що воно вище за будь які аргументи лобістів, а також закликати президента України не дослухатися до некомпетентних порад деяких людей з адміністрації, які, скоріш за все, є лобістами тютюнових компаній.

В ході акції демонструвалися спеціально вдягнуті манекени, що зображали працівників закладів громадського харчування, на яких були надіти респіратори та протигази. На акції виступали її організатори Андрій Скіпальський, Ганна Гопко, Віталій Черняховський, Отто Стойка, Євген Царьков, а також представники інших громадських організацій, в тому числі і руху «Твереза Україна».

Головними гаслами акції були «Підпис президента врятує життя», «Вимагаємо підпис президента», «Україна за бездимне повітря». Дякуємо організаторам акції — ГО «Центр громадянського представництва «Життя».

Гриценко Ігор,
координатор руху «Твереза Україна» в м. Київ