Офіційний сайт руху

Акція в підтримку моральності під Верховною Радою

5 червня 2012 року

Київ

Громадський рух «Твереза Україна» прийняв участь в акції в підтримку моральності українського суспільства та проти законопроекту №10468 «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», яка проходила 5.06.2012 біля ВРУ.

Під гарною назвою законопроекту насправді криються жахливі речі. Так, цим законопроектом вводяться нові поняття: «непряма дискримінація», «підбурювання до дискримінації», «пряма дискримінація» та «утиск». При цьому більшість цих визначень посягають на конституційні права громадян України, оскільки будь-який захід в підтримку сімейних цінностей українського народу можна розцінити як утиск збоченців, які мають на меті проводити свої антиморальні заходи, що не відповідають моральним засадам нашого народу. Обмежується право захищати здоров'я (психічне здоров'я) свого народу, закріплене Конституцією України (ст.27) та ст.34, оскільки поширення правдивої інформації про негативний вплив збоченців може вважатися дискримінацією.

Але найбільшою небезпекою цього законопроекту є створення так званої «антидискримінаційної експертизи», яка зможе повністю зробити ревізію Українських законів; крім цього, в цю експертну комісію увійдуть люди, які вважають, що вони зазнають дискримінації в нашій країні. Після зірваного «гей-параду» і заяв в ЗМІ про дискримінацію збоченців в Україні стає зрозумілим майбутній склад цих комісій і стають очевидними рішення цієї експертизи, хоча б щодо закону України «Про захист суспільної моралі». Стане зрозуміла й доля всіх інших законопроектів, направлених на захист нашої моралі, зокрема законопроекту №8711, який ще досі не винесений на голосування у ВРУ.

В цей же день певним депутатам потрібно було зачепити тему статусу російської мови, тому крім нашого мітингу проводилися ще й великомасштабні мітинги проти і за мовний законопроект, що, на жаль, значно відволікло громадськість від законопроекту №10468.

Як стало відомо пізніше, наші зусилля лишились марними. ВРУ прийняла в першому читанні цей ганебний законопроект під гарною назвою. Щодо голосування, то для нас лишилася загадкою відсутність у ВРУ всіх опозиційних сил і майже стопроцентна підтримка провладними партіями цього законопроекту, який явно не піде їм на користь перед самісінькими виборами. Хотілося б, щоб депутати, голосуючи за законопроект чи проти нього, почали читати не лише гарну назву, а ще й зміст цього документу.

P. S: Сподіваємось на більшу відповідальність опозиції щодо своїх обов'язків під час голосування в другому читанні, а також на достатність навиків з читання в провладних партій, щоб крім заголовку прочитати весь законопроект, на який було дано негативний висновок від Головного науково-експертного управління.

Гриценко Ігор Володимирович,
Координатор руху «Твереза Україна» в м. Київ

Висновок Головного науково-експертного управління: Скачати DOC