Офіційний сайт руху

Забіг за тверезу націю

24 серпня 2017 року

Львів

У день Незалежності, 24 серпня 2017 року, Твереза Україна, Твереза Галичина та Рух тверезих галичан провели забіг на 23 кілометри.

«Хочеш бути здоровим? Бігай. Хочеш бути розумним? Бігай. Хочеш бути сильним? Бігай»

(давньогрецька приказка)

Найбільш очікуваним святом для активістів тверезих організацій є День незалежності України. 24 серпня 2017 р. учасники здолали дистанцію 23 кілометри за тверезість та здоров'я українського народу. За словами організатора забігу Зіновія Станішевського, «наша мета — розвіяти міфи про нав'язані алкогольні традиції та звичаї, що буцімто свята потрібно святкувати з келихом алкогольної отрути. Ми даємо альтернативу: всі свята й дати великих українців потрібно вшановувати спортивними, творчими заходами та тверезими фестивалями».

Цього року погода сприяла забігу як ніколи. В народі кажуть: «не холодно й не душно».

Символічною стала збірка близько 40 учасників забігу біля пам'ятника королю Данилові: саме Данило продовжував об'єднання і укріплення Русі, так само тверезість об'єднає і укріпить Україну.

Акція розпочалася опівдні зі слів «Слава Україні! Героям Слава!» і виконання державного гімну України. Опісля організатори забігу Володимир Торчинюк і Роман Гарасим привітали учасників з Днем незалежності і побажали усім «легких ніг». Привітав учасників боєць батальйону «Київська Русь» Ярослав Стасів, побажавши учасникам своїм прикладом нести ідею тверезості в суспільство, завжди пам'ятаючи, що лише тверезість зробить Україну великою та сильною країною у світі.

Спортивні навантаження не можуть обійтися без розминки. Наші активісти Любов Станішевська і Оксана Ілліч продемонстрували багато вправ, щоб розігріти м'язи.

Початок забігу центром Львова проходив під гаслами «Тверезі батьки — здорові діти», «Спорт, здоров'я, нація», «Борці за волю не вживали алкоголю! Борці за Україну не вживали нікотину!», «Твереза Україна — здорова нація!», «Один за всіх, і всі за одного» та іншими.

В цей день у Львові відбувалася не одна акція. Зокрема, під час бігу біля пам'ятника Т. Г. Шевченку у мікрофон оголосили про те, що поруч біжать активісти за тверезу Україну. Дуже приємно було бачити і чути привітні вигуки та жести єдності від людей.

Участь у забігу дівчат надавала особливої наснаги усім хлопцям.

Пробігши півдороги, учасники скупалися в одному зі ставків м. Брюховичі. Після короткого перепочинку і чергової розминки, яку провів лікар Василь Штибель, — учасники побігли до Львова.

Акція завершилася виконанням державного гімну і колективним фото учасників.

Лише твереза Україна стане великою!

Ярослав Стасів

Місто Львів:

Серпень 2020, Львів: Тверезе весілля Андрія та Христини Бень

19 січня 2020, Львів: Покажемо світу що ми гаряча нація!

26 січня 2019, Львів: Як відпочиває Твереза сім’я

19 січня 2019, Львів: Покажемо світу, що ми гаряча нація!

26–30 листопада 2018, Львів: Про тверезість для львівських ліцеїстів

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

17 січня 2020, , Черкаська область: Тверезість заради життя в Драбові

15 січня 2020, , Черкаська область: Уроки тверезості в Драбівському районі

17 грудня 2019, , Черкаська область: Урок тверезості в селі Подільське Черкаської області