Офіційний сайт руху

Уроки тверезості для київських старшокласників

23–30 січня 2017 року

Київ

Керівник організації «Тверезий Чернігів» Артем Миколайович Ступаков провів по два уроки тверезості для учнів старших класів київської школи №40.

Два уроки проведено 23 січня, і ще два — 30 січня. Так, 23 січня лекцію «Тверезість. Небезпека алкоголю» прослухав 11-Б клас Спеціалізованої школи №40 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням німецької мови.

Учні дізнались про те, що вживання алкоголю — одна з найголовніших причин демографічної катастрофи, а також про те, для чого існує і розвивається тверезницький рух в Україні.

Україна займає перше місце у світі за швидкістю зменшення населення: щогодини населення зменшується на 80 чоловік. Головний чинник такої ситуації — тотальна алкоголізація населення.

Молоде покоління долучається до алкоголю небаченими темпами. Спокусити дитину алкоголем — це найпростіший спосіб відняти у неї можливість замислитися над своїм розвитком, над досягненням нових результатів. Це найпростіший спосіб запустити механізм деградації особистості. До речі, якщо у дорослої людини перехід від епізодичного вживання алкоголю до алкогольної залежності займає 5–10 років, то у дитини це відбувається набагато швидше.

Не секрет, що задовго до випускних урочистостей батьки вже збирають гроші на алкоголь: тверезе застілля їм здається неможливим. Це свідчить про алкоголізацію суспільства.

Лектор розповів про шляхи подолання демографічної катастрофи, наслідки вживання спиртних розчинів, правду про «культуру» вживання отрути та переваги тверезого способу життя.

Див. також інформацію про захід на сайті школи.

Місто Київ:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

26 травня 2019, Київ: Заплив «Київ. Шість мостів»

29 березня 2019, Київ: Основа здоров'я українського війська

29 січня 2019, Київ: Зустріч з курсантами Військового інституту КНУ ім. Тараса Шевченка

28 листопада 2018, Київ: Містер краси та здоров'я

Можливо, Вас також зацікавить:

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

22 січня 2020, Білі Ослави, Івано-Франківська область: Що таке тверезість: урок у Білоославській школі

21 січня 2020, Чорний Потік, Івано-Франківська область: Урок «Що таке тверезість і навіщо вона потрібна»

17 січня 2020, , Черкаська область: Тверезість заради життя в Драбові

15 січня 2020, , Черкаська область: Уроки тверезості в Драбівському районі