Офіційний сайт руху

141 рік Братству тверезості у селі Прутівка

22 грудня 2015 року

Прутівка, Івано-Франківська область

Чергову річницю заснування греко-католицьким священиком Андреєм Воєвідкою Братства тверезості та встановлення хрестів тверезості відзначено панахидою та лекцією про тверезість.

22 грудня 2015 року в селі Прутівка (до 1947 року село носило назву Карлів) Снятинського району, що на Івано-Франківщині, за ініціативи ГО «Новий Карлів» (Ярослав Данилюк, Василь Костинюк, Володимир Данилюк, Марія Костинюк, Іван Кейван, Микола Касіян, Володимир Попадюк, Василь Кейван, Василь Вергун, Юрій Кейван, Петро Остафійчук, Петро Волощук), відбулося відзначення 141-ої річниці заснування греко-католицьким священиком Андреєм Воєвідкою Братства тверезості та встановлення хрестів тверезості у с. Карлові.

Урочистості розпочалися із панахиди на могилі о. Андрея Воєвідки, яку відслужили священики о. Віктор Курилюк (УПЦ КП) та о. Василь Бобер (УГКЦ). На заупокійному богослужінні були присутні: депутат Снятинської районної ради, член ГО «Новий Карлів» Іван Кейван, працівник апарату Снятинської районної ради, член ГО «Новий Карлів» Василь Вергун, голова Прутівської сільської ради Любомир Іванійчук, директор Прутівської ЗОШ I-ІІІ ст. ім. Володимира Самійленка Ганна Попадюк,голова ГО «Снятинський районний спортивний клуб «Легіон» Василь Фроляк, фотограф Василь Козменюк, члени ГО «Новий Карлів», працівники Прутівської сільської ради, Прутівського СБК, вчителі та учні школи, жителі с. Прутівка.

Після закінчення панахиди у приміщенні Прутівської школи член Секретаріату Руху «Твереза Україна», координатор тверезницького руху у Черкаській області Юрій Оробець прочитав для місцевих жителів декілька лекцій про вплив шкідливих звичок на здоров'я та життя людини. Перші свої лекції про тверезий спосіб життя в нашому селі пан Юрій (наш земляк, уродженець с. Горішнє Залуччя, який зараз проживає у Черкасах) прочитав літом 2014 року. Від того часу він декілька разів відвідував Прутівку з виступами. Завдяки пану Юрію та його лекціям кількість жителів Прутівки, які відмовилися від вживання алкоголю та почали жити тверезо, постійно збільшується.

Подібне святкування проводиться вже вдруге, оскільки перший раз річницю заснування Братства Тверезості та встановлення Хрестів Тверезості в Прутівці святкували в грудні 2014 році.

Голова ГО «Новий Карлів»
Ярослав Данилюк

Село Прутівка, Івано-Франківська область:

22 грудня 2014, Прутівка, Івано-Франківська область: Прутівка об'єдналася із Всеукраїнським рухом тверезості

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

22 січня 2020, Білі Ослави, Івано-Франківська область: Що таке тверезість: урок у Білоославській школі

21 січня 2020, Чорний Потік, Івано-Франківська область: Урок «Що таке тверезість і навіщо вона потрібна»

17 січня 2020, , Черкаська область: Тверезість заради життя в Драбові