Офіційний сайт руху

Цілодобова робота генделиків у центрі міста — це наша ганьба!

4 грудня 2015 року

Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область

Дніпродзержинські активісти звернулися до міської ради з петицією про неприпустимість цілодобової роботи питних закладів у сквері по проспекту Леніна.

Дніпродзержинськ. Проспект Леніна

«Цілодобова робота генделиків в центрі міста — це наша ганьба!» — так називається петиція розміщена на сайті e-dem.in.ua 4 грудня 2015 року.

Мешканці прилеглих будинків змушені всю ніч, до самого ранку слухати нетверезі крики, нецензурні висловлювання (теж вимовлені зовсім не пошепки), п'яне караоке, шум мотоциклів та автомобілів. Не обходиться і без бійок, так що двірникам вранці доводиться прибирати не тільки сліди отруєння легальним наркотиком, але і кров'яні плями.

А вже про те, який запах стоїть після кожної ночі на території скверу, не варто й згадувати. Про це легко здогадається кожен, кому доводилося проходити повз питні закладів, не обладнані туалетом.

Активісти вимагають прибрати з центрального проспекту міста всі заклади, що торгують алкоголем, або, як мінімум, зобов'язати їх виконувати режим роботи: вимикати звукову апаратуру в 22:00 і закриватися до 23:00. Однак, як показує практика, останній варіант не дає результату: це питання вже піднімалося більше трьох років тому, але, схоже, з того часу нічого не змінилося.

Ви теж можете допомогти мешканцям Дніпродзержинська. І не тільки їм   у кожному місті, у всіх населених пунктах повинен бути наведений порядок, щоб захистити від споювання населення, убезпечити від цього молодь і дітей, які змушені спостерігати такі «картини з життя», які є для них далеко не найкращим прикладом. Зрештою — щоб повернути жителям цілих районів можливість нормально спати.

Підписати петицію: Єдина система місцевих петицій

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

21 серпня 2019, Кам'янець-Подільський, Хмельницька область: Зустріч у Кам'янці-Подільському

20 серпня 2019, Хмельницький: Лекція у Хмельницькому військовому госпіталі

25 березня 2019: ВІДЕО: Лікар приймав дитину у нетверезому стані

14–19 листопада 2018, Київ: День відмови від куріння