Офіційний сайт руху

Семінар у формі концерту

8 листопада 2014 року

Київ

Семінар у формі концерту у Філософсько-психологічному товаристві ім. Миколи Бердяєва став майданчиком антиалкогольної та тверезницької полеміки. Ним закінчився місячник Федора Углова («Угловські читання» у Києві).

Тимофій Ведерник

Юрій Спірідонов

Наталія Крилатова



Такий незвичайний захід провело 8 листопада цього року Філософсько-психологічне товариство імені Миколи Бердяєва у Бібліотеці мистецтв у Києві. Голова товариства Олександр Губенко в короткому вступному слові сказав про значення літератури, зокрема поезії, в нашому житті. Прочитав власні вірші філософського змісту. У тому ж ключі намагалися виступати й інші учасники.

Поет-бард Тимофій Ведерник виконав власну пісню, ліричний герой якої намагався поліпшити самооцінку за допомогою алкоголю. Для нього це закінчилося вельми неприємно.

«До спиртних напоїв я вже не торкаюся рік і два місяці», — повідомляє співак. Такий поворот у творчості Тимофія, як він потім розповів кореспонденту «ТУ», відобразив різкі зміни в його житті. Ось ще одна його недавня пісня.

Привернув увагу поетичний перегук між Наталією Крилатовою і Юрієм Спірідоновим. Ліричні герої Наталії «пропустили» по стаканчику вина. У вірші, написаному Юрієм за мотивами творчості Н. Крилатової, висловлюється жаль з приводу того, що алкогольний «оживляж» діє на читачів «не гірше, ніж жіночий пляж». Про причини ефективності такої дії докладно писав Ханс Олаф Фек'яер...

Ю. Спірідонов продовжив виступ акровіршами «Альфред Адлер» та «Євгеній Євтушенко». Знаменитий пропагандист алкоголю Євтушенко постав перед слухачами в якості ілюстрації тез видатного вченого Адлера, який відкрив таємниці «магічної» рідини...

Не був забутий і Федір Углов, хоча оголошений поетом-тверезником Юрієм Спірідоновим за власною ініціативою «місячник» відомого пропагандиста ЗСЖ до моменту концерту закінчився. В рамках місячника вірші, присвячені Ф. Углову, озвучувалися в клубах, літературних студіях. Всього їх почули приблизно 100 осіб. Ведуться переговори про їх публікації в міжнародному суспільно-літературному журналі «Ренесанс». Після читання віршів іноді виникали розмови на «вічні» теми. Були роздані кілька примірників газети «Твереза Україна», де про Федора Григоровича можна дізнатися більше.

Антоніна Кузьміна, Київ.

Фото: Наталія Крилатова

Місячник Федора Углова («Угловські читання» у Києві)

1 листопада виступом на літературній студії «Ренесанс» ветеран тверезницького руху Юрій Спірідонов завершив, як він висловився в розмові з кореспондентом «ТУ», місячник Федора Углова, приурочений до 110-річчя з дня народження цього видатного вченого та громадського діяча.

За цей час Юрій Миколайович виступив у кількох літературних гуртках, на філософсько-психологічному семінарі в товаристві імені Миколи Бердяєва, на фестивалі поезії «Одна маленька свічка» тощо.

Були зроблені короткі повідомлення про життя і діяльність Ф.Г. Углова, прочитані вірші, присвячені його пам'яті, роздавалася газета «Твереза Україна».

Роман Медовий,
Івано-Франківськ–Київ

Місто Київ:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

26 травня 2019, Київ: Заплив «Київ. Шість мостів»

29 березня 2019, Київ: Основа здоров'я українського війська

29 січня 2019, Київ: Зустріч з курсантами Військового інституту КНУ ім. Тараса Шевченка

28 листопада 2018, Київ: Містер краси та здоров'я

Можливо, Вас також зацікавить:

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

17 січня 2020, , Черкаська область: Тверезість заради життя в Драбові

15 січня 2020, , Черкаська область: Уроки тверезості в Драбівському районі

17 грудня 2019, , Черкаська область: Урок тверезості в селі Подільське Черкаської області

15 жовтня 2019, Біла Церква, Київська область: Уроки тверезого та здорового життя у Білій Церкві