Офіційний сайт руху

У славі вічній Кобзаря

9 березня 2014 року

Львів

ГО «Твереза Галичина» провела творчо-інтелектуальний захід до 200-ї річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка у львівській бібліотеці-філії №18.

9 березня 2014 року ГО «Твереза Галичина» провела творчо-інтелектуальний захід присвячений 200-ій річниці з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Участь у заході взяло близько двадцяти осіб. Учасники в цей чудовий день зустрічали та вітали один одного у найкращих своїх вишиванках у львівській бібліотеці-філії №18, яка знаходиться у мальовничому куточку міста — Стрийському парку.

Святковий проект розпочався хвилиною мовчання в пам'ять про небесну сотню героїв України. Продовжили ми традиційно із пригадування життя і творчості нашого Великого українця — Тараса Шевченка. Ще раз згадали історію свого народу крізь призму життя Великого кобзаря. І в цьому нам допоміг наш активіст, історик Ярослав Стасів. До речі, він наголосив, на тому, що за все життя Шевченка завжди і всюди бачили тільки у тверезому стані, і це чудово!

Учасники дуже відповідально підійшли до процесу декламування віршів. Вони читали їх так сердечно, емоційно, кожне слово пропускали крізь себе, так ніби знали Шевченка особисто, були і є його однодумцями, соратниками по духу… І це чудово, коли різні покоління так глибоко розуміють один одного!

Наступною частиною заходу був конкурс на найкращий портрет молодого і красивого поета та письменника. Учасники були в захоплені від самого процесу, бо як дехто зазначав, що олівця в руках уже не тримав дуже давно, а тут випала така чудова нагода. Більш того, цей мистецький процес відбувався під супровід інструментальної музики, яка вносила свої відтінки у творчому моменті. Переможцем конкурсу стала прихильниця ГО «Твереза Галичина» Василина Качмар, яка отримала солодкий подарунок.

Після цього всі учасники заходу перейшли до тверезого столу та солодкого частування. Що було особливо приємним — у цей святковий день був також день народження в одного з наших активістів — Тараса. Всі разом гарно привітали його, заспівавши «Многая літа» та вручивши приготовані подарунки.

Продовжували наше свято молоді актори театру імені Леся Курбаса — Ярослав Федорчук та Андрій Стецишин, які виконували пісні на поезію Кобзаря.

Завершальним етапом свята стала інтелектуальна вікторина, яку проводила наймолодша активістка організації Роксолана Лупан. Щасливі та радісні учасники провели чудовий день в колі друзів та однодумців, відзначаючи 200-річчя з дня народження Великого українця — Тараса Григоровича Шевченка.

Оксана Устрицька,
педагог, який виховує нове покоління великих українців