Офіційний сайт руху

У Рівному обмежили продаж алкоголю

25 лютого 2014 року

Рівне

Рівненська міськрада рекомендувала не продавати алкоголь вночі. Пізніше рішення поширилося на всю Рівненщину.

Рішенням виконавчого комітету Рівненської міської ради від №30 від 25.02.2014 р. рекомендовано не здійснювати продаж алкогольних виробів у тому числі пива (крім безалкогольного) у період з 20.00 до 10.00 години, за винятком закладів ресторанного господарства.

За словами секретаря міськради Андрія Грещука відповідне рішення винесли на розгляд за ініціативи громадських активістів.

Тверезники Рівненщини вітають таке рішення і наголошують, що це потрібно було зробити вже давно: аналогічне обмеження продажу алкоголю у нічний час у Львові призвело до зниження злочинності на 7%.

Нагадуємо, що 90% всіх хуліганських учинків здійснюється саме під дією алкоголю.

Переконані, що позитивний антиалкогольний досвід місцевих органів влади потрібно запроваджувати і на державному рівні.

Прес-центр Рівненського обласного відділення
ВГР «Твереза Україна»

PS. Враховуючи суспільно-політичну ситуацію в Україні, президія Рівненської обласної ради своїм рішенням рекомендувала органам місцевого самоврядування обмежити на території Рівненської області продаж алкогольних виробів в закладах торгівельної мережі з 22 години 00 хвилин до 08 години 00 хвилин на термін до 30 березня 2014 року. Як повідомляється на офіційному сайті міської ради та виконавчого комітету міста Кузнецовська, це рішення вступило в дію з 7 березня.