Офіційний сайт руху

Покажемо світу, що ми — гаряча нація!

19 січня 2014 року

Львів

У Львові відбулася акція «Обливний протест «За здорову та тверезу націю!».



19 січня на львівському майдані біля пам'ятника Тарасові Шевченку відбулася акція «Обливний протест «За здорову та тверезу націю!»

Ініціаторами заходу є громадські організації: Молодіжний Націоналістичний Конгрес (МНК), Твереза Галичина, Моржі Львівщини та Центральна школа бойового гопака.

Основним гаслом було: «Покажемо світу, що Ми гаряча Нація!»

Дана акція присвячена до дня Водохреща і мала на меті популяризувати тверезий та здоровий спосіб життя, гартування тіла та духу сучасної молодої людини.

Перед початком заходу воду освятив священик. На акцію обливатися прийшли вісімнадцять хлопців та одна дівчина. Перед загартовуванням хлопці провели розминку, а пізніше вишикувались вряд і по черзі обливали себе водою. Після цього моржі, також по черзі, занурювались в обладнаний на площі міні-басейн з водою. Також хлопці відтискались та присідали. Після фізичних вправ учасники вишикувались вряд і під вигуки «Слава нації — смерть ворогам», «Україна — понад усе» «Борці за волю — проти алкоголю», «Борці за Україну — проти нікотину» та ін., одночасно обливали себе холодною водою.

По закінченню заходу всіх присутніх пригощали гарячим чаєм із карпатських трав, медом та печивом.

«Ми хочемо показати українцям, що не варто вбивати своє здоров'я алкоголем та тютюном. Слід працювати над собою. Тренувати тіло, дух і розум. Читати книжки, тренуватись і загартовуватись. Бо Україні потрібні здорові і свідомі Українці», — говорить один із організаторів, член ЛОО МНК Микола Тинський.

Статистика сьогодні показує: рівень споживання алкоголю в Україні є одним із найвищих у світі і становить близько 20 літрів випитого абсолютного спирту на душу населення за рік (офіційна статистика повідомляє про 12-15 літрів). Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує, що якщо споживання алкоголю в країні перевищує 8 літрів на душу населення, це призводить до деградації та виродження нації.

«Смертність уже багато років поспіль значно перевищує народжуваність. Україна щороку втрачає 350 тисяч своїх громадян, загибель яких пов'язана із наслідками вживання алкоголю. Ще близько 120 тисяч українців гинуть щороку від тютюнопаління. Народ України стрімко наркотизується і самознищується за свої зароблені гроші», — зазначив голова ГО «Твереза Галичина» Роман Піцикевич.

Прес-cлужба ГО «Твереза Галичина»

Місто Львів:

Серпень 2020, Львів: Тверезе весілля Андрія та Христини Бень

19 січня 2020, Львів: Покажемо світу що ми гаряча нація!

26 січня 2019, Львів: Як відпочиває Твереза сім’я

19 січня 2019, Львів: Покажемо світу, що ми гаряча нація!

26–30 листопада 2018, Львів: Про тверезість для львівських ліцеїстів

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

17 січня 2020, , Черкаська область: Тверезість заради життя в Драбові

15 січня 2020, , Черкаська область: Уроки тверезості в Драбівському районі

17 грудня 2019, , Черкаська область: Урок тверезості в селі Подільське Черкаської області