Офіційний сайт руху

Звільнись від алкогольного та тютюнового рабства! Стань незалежним!

24 серпня 2013 року

Львів

У Львові відбувся тверезий пробіг на 30 кілометрів, присвячений Дню Незалежності України.

«Квітне рідна Україна, як весняне поле»

Ранок 24 серпня 2013 року у Львові видався трохи прохолодним, проте блакитно-жовті прапори, що майоріли на будівлях міста, сповіщали про те, що настала 22-а річниця незалежності України.

В цей особливий день на площі перед Львівським національним театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької зібралось багато молоді, львів'ян та гостей міста. Перші з них прийшли взяти участь у забігу «За тверезу націю!», інші їх підтримати. Організаторами даного заходу були Всеукраїнський рух «Твереза Україна», ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», ЛОГО «Борець» та «Здоровий Спорт Українських Вулиць» (ЗСУВ).

Навколо панувала радісна, тепла атмосфера. Учасники, молоді люди, яких налічувалось близько сорока осіб, зібралися пробігти дистанцію довжиною 30 км за маршрутом «Львів — Зимна вода — Рудно — Зимна вода — Львів».

Забіг урочисто відкрив головний лікар фізкультурного диспансеру Степан Середа, який був присутній під час усього заходу. А отець Ігор Цар дав свою настанову та поблагословив учасників. Серед присутніх з нами також був відомий український спортсмен, олімпійський чемпіон з кульової стрільби, Олександр Петрів, який провів розминку та взяв участь в забігу.

Учасникам проекту допомагала долати дистанцію українська патріотична музика, яка лунала з автомобіля поруч. Містом звучали різні гасла та заклики: «Слава Україні — героям слава!», «Слава нації — смерть ворогам!», «Україна понад усе!», «Тверезі батьки — здорові діти!», «Твереза Україна — здорова нація!», «Борці за волю проти алкоголю!», «Борці за Україну проти нікотину!», «Алкоголь — отрута, тютюн — отрута, наркотики — отрута, спорт — здоров'я, книги — мудрість!», «Місто Львів — тверезе місто!», «Спорт, здоров'я, нація!», «Молодь на стадіони!», «Один за всіх та всі за одного!» Проте основним гаслом події було: «Звільнись від алкогольного та тютюнового рабства! Стань незалежним!»

Подолавши половину дистанції, у с. Рудно молоді хлопці загартовували своє тіло холодною водою. Незважаючи на те, що шлях був досить довгим, учасники ділись відчуттями та емоціями. «Я вирішив взяти участь в цьому заході, щоб показати собі та іншим, що в нашій державі є справжні козаки, сильні духом. А сил мені додавало знання того, що ми привертаємо увагу суспільства до проблеми алкоголізації і винищення нашого народу» — сказав учасник забігу, Богдан Саїк.

Захід насправді не був звичайним забігом з гарними лозунгами. «Своїм прикладом молодь хоче достукатись до свого народу, щоб українці припинили труїтися алкоголем, тютюном, наркотиками; почали займатись фізичною культурою, зміцнювали своє здоров'я, читали книги, розвивали інтелектуальне, духовне та аналітичне мислення» — зазначив Зеновій Станішевський, один з організаторів заходу.

По закінченню забігу «За тверезу націю!» заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації Вацеба Оксана Михайлівна подарувала чотирьом організаціям спортивні м'ячі. То ж як сказав Богдан Саїк: «Вперед до перемоги!»

Оксана Устрицька

Група в контакті

Цього ж дня (24 серпня 2013):

24 серпня 2013, Запоріжжя: Акція «Тверезого Запоріжжя»

24 серпня 2013, Київ: Акція «Будь незалежним — живи тверезо!»

24 серпня 2013, Львів: ВІДЕО: Забіг за тверезу націю до Дня Незалежності – 2013

24 серпня 2013, Рівне: Акція «Будь незалежним — живи тверезо!» у Рівному

24 серпня 2013, Чернівці: Молодіжний пробіг за тверезість у Чернівцях

Місто Львів:

Серпень 2020, Львів: Тверезе весілля Андрія та Христини Бень

19 січня 2020, Львів: Покажемо світу що ми гаряча нація!

26 січня 2019, Львів: Як відпочиває Твереза сім’я

19 січня 2019, Львів: Покажемо світу, що ми гаряча нація!

26–30 листопада 2018, Львів: Про тверезість для львівських ліцеїстів

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

21 серпня 2019, Кам'янець-Подільський, Хмельницька область: Зустріч у Кам'янці-Подільському

20 серпня 2019, Хмельницький: Лекція у Хмельницькому військовому госпіталі

26 березня 2019, Черкаси: В здоровому тілі — здоровий дух