Офіційний сайт руху

Запоріжжя продовжує традицію Тверезих весіль

9 серпня 2013 року

Запоріжжя

У Запоріжжі відбулося тверезе весілля.

9 серпня 2013 року в місті Запоріжжі відбулося тверезе весілля. Священними узами шлюбу зв'язав себе наш активіст, В'ячеслав Новик.

Захід проходив у національних костюмах, молоді повінчалися в православному храмі Іоанна Богослова, що знаходиться на правому березі міста.

— Я хотів насамперед подати приклад молодим сім'ям, які вступають у спільне життя, адже це дуже оригінально і позитивно — цього так не вистачає зараз. Нехай це стане новою українською традицією — говорить В'ячеслав. — Звичайно, були і невеликі побоювання, як відреагують родичі, знайомі — адже не всі знайомі з нашими поглядами на проведення свят. Але на диво всі наші побоювання були розвіяні.

Друзі і соратники привітали молодят з цією знаменною подією і бажають їм прожити щасливими і здоровими не менше ста років.

— Ми знайомі з університету, справжня дружба! Всяке бувало, цікаво було. І хоч я і не відмовився ще від алкоголю зовсім, але з повагою дивлюся на нашу дружбу тепер. І ще нажаль бачу, як мій старший брат весь вільний час проводить на гаражі, з мужиками в «невеселою» компанії. Таке не тішить... Душевно вітаю молодят. Любові та злагоди! (Напиральский Павло)

До організації свого весілля підійшли творчо, знайшли в місті прокат національних костюмів, що виявилося набагато дешевше, ніж звичайне плаття і костюм. Як виявилося, у нас на острові Хортиця є прекрасний кінний клуб, де з задоволенням запропонували нам фотосесію.

— Я дуже рада, що побувала на тверезому весіллі! Звичайно, все життя ще попереду, але в контакті я написала в статусі «різко негативне ставлення до алкоголю і тютюну». Бажаю любові і дітей побільше! (Новик Настя, 13 років, племінниця)

Ранок весілля як і належить похвилюватися. То наречений забув атласний пояс вдома, то наречена переживала за погоду. Але все пройшло просто чудово. Після урочистої частини молодята поїхали на фотосесію, відвідали красиві місця міста — острів Хортицю, парк Дубовий Гай, меморіал 700-річний Запорізький Дуб.

— Я дуже рада за молодят, це таке щастя! Така Твереза Весілля дивує і цікавить багатьох. А для мене, як мами найголовніше — щасливе майбутнє моїх дітей. (Новік Ніна, мама нареченого)

Після весілля як і належить молодята вирушили у весільну подорож. Але і тут ми вирішили відзначитися і поїхали до друзів в Архангельську область. Нехай там і не так тепло, зате природа щедра на гриби, ягоди. Чисте повітря і російський ліс залишили нам незабутні спогади.

— Твереза Весілля — це відмінна альтернатива у наш час, коли молодята не знають як зробити весілля оригінальним, витрачають багато грошей і часу на шоу, наряди, фуршети та феєрверки забуваючи про головне — в цей день народжується нова сім'я, і так важливо, щоб ця родина була міцною і щасливою.

А тверезий дуже позитивний приклад у цьому сенсі. (В'ячеслав, наречений)

Сподіваємося на гідне продовження традицій Тверезого Весілля, хочемо своїм прикладом надихнути молоді серця на такий відповідальний і важливий крок в житті кожної людини.

Нагадаємо, що скоро відзначить річницю весілля інший активіст руху «Твереза Україна» Зиновій Станішевський, який одружився 10 листопада у Львові. Захід також відбувалося в національному стилі і без алкоголю.

В'ячеслав Новик

Цього ж дня (9 серпня 2013):

9 серпня 2013, гора Явірник, Закарпатська область: З'їзд-похід, присвячений пам'яті Федора Михайловича Калінчука

Місто Запоріжжя:

6 жовтня 2018, Запоріжжя: ВІДЕО: Відгуки про тренінг з основ тверезості в Запоріжжі

27 вересня 2018, Запоріжжя: Зустріч з військовими у Запоріжжі

24–28 вересня 2018, Запоріжжя: Тверезий десант у Запоріжжя

4 лютого 2015, Запоріжжя: Анатолій Григорович Бальчуков (1939–2009)

24 серпня 2013, Запоріжжя: Акція «Тверезого Запоріжжя»

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

17 січня 2020, , Черкаська область: Тверезість заради життя в Драбові

15 січня 2020, , Черкаська область: Уроки тверезості в Драбівському районі

17 грудня 2019, , Черкаська область: Урок тверезості в селі Подільське Черкаської області