Офіційний сайт руху

Одеса — за тверезе майбутнє!

Жовтень 2011 року

Одеса

Про лекції для учнів, які пройшли у жовтні 2011 року.

Одесса — за трезвое будущее!

Доки завзяті співробітники одеської міліції переварюють інформацію, отриману під час літніх лекцій з тверезого способу життя, організованих небайдужими одеситами, активісти «Тверезої Одеси» переключили на деякий час свою увагу на школи та училища.

Вже відбулися уроки Тверезості у СШ №50 для учнів 6-11 класів. Дивує, як діти з різницею всього лише у декілька років по-різному сприймають інформацію. Якщо в шостому класі на запитання «Чи є алкоголь харчовим продуктом?» усі хором відповідають: «Який же це продукт, це ж шкідливо!», то вже у восьмому відразу погоджуються: «Ну так, його ж в магазинах продають». Втім, на жаль, навіть у шостому класі більшість впевнена, що вживання «в міру» вина, коньяку корисне. Вони ще не проходили анатомії, але вже «знають», що коньяк розширює судини, вино сприяє кровоутворенню, пиво — підвищує апетит.

Кожен з цих міфів доводиться розвінчувати. Зате витрати часу і сил виправдовуються результатами.

Чудово, коли після лекції підходить учень дев'ятого класу і говорить, що наступний свій день народження він проведе тверезо. Але хочеться плакати від того, коли замислишся, скільки в його 16 років вже було цих п'яних свят.

Прекрасно, коли дівчинка-восьмикласниця каже, що у неї різко змінилося ставлення до спиртного в негативний бік, але жахливо, що у неї вже було сформовано нейтральне (як більшість учнів каже на початку уроку) ставлення до алкоголю.

Після СШ №50 «Твереза Одеса» перенесла своє поле діяльності у стіни Одеського училища морського профілю ОЮА. Лекції пройшли у восьми групах. В цілому їх прослухало близько 150 майбутніх моряків-механіків. Найбільш активним слухачам було вручено подарункові диски з підбіркою фільмів про вплив алкоголю на життя людини і суспільства.

Одесса — за трезвое будущее! Одесса — за трезвое будущее!
Одесса — за трезвое будущее! Одесса — за трезвое будущее!

І незважаючи на те, що зима з кожним днем все ближче і ближче, впадати в зимову сплячку «Твереза Одеса» не збирається. На черзі залишилися технікум харчової академії, 9 гімназія, залізничне училище і багато інших, хто в цьому місяці нас не дочекався.

Не може не вселяти оптимізму та привітність, з якою нас приймають практично в кожному закладі. Це значить, що народ уже в основний масі досягнув розуміння рівня проблеми, і готовий по мірі сил і можливостей сприяти просуванню тверезого способу життя.

Одеса — за тверезе майбутнє!
Одеса — за тверезе майбутнє!
Одеса — за тверезе майбутнє!
Одеса — за тверезе майбутнє!
Одеса — за тверезе майбутнє!
Одеса — за тверезе майбутнє!

Козицька Надія