Офіційний сайт руху

«Тверезий Київ» розпочав безстрокову акцію «Живу тверезо!» на Хрещатику

16 травня 2011 року

Київ

16 травня 2011 року активісти громадської організації «Тверезий Київ» розпочали безстрокову акцію під назвою «Живу тверезо!»

На центральній вулиці міста, біля південного виходу з підземного переходу, через який кияни потрапляють до станції метро «Майдан Незалежності», встановлено саморобний інформаційний стенд з двома нехитрими зображеннями, які привертають увагу більшої кількості перехожих, ніж можна було б сподіватися.

— Шкода, що ваше, молоде покоління, цією проблемою майже не цікавиться, — діляться враженнями перехожі.

— Правильно робите, — підтримують інші, — в нас свого часу від цього діла (тобто від алкоголю — ред.) майже вся вулиця Пушкінська вимерла...

Київ. Хрещатик. Тверезі плакати

Чому такий «дилетантський» стенд? Спочатку ми й самі жартували одне з одним щодо дотепного вигляду нашої конструкції. Але насправді це дуже добре, що вона є саморобною. Нехай перехожі розуміють, що стенд встановили звичайні люди. Міська влада, на жаль, не виступила з такою ініціативою. Тим не менше, актив «Тверезого Києва» готовий встановити десятки подібних інформаційних стендів, якщо адміністрація міста визнає це добре діло доречним і піде на зустріч тверезникам.

А поки що безстрокова тверезницька акція офіційно зареєстрована лише на Хрещатику (вхідний номер КМДА 20093 від 16.05.2011). Періодично, у вільний від роботи час активісти «Тверезого Києва» чергують біля стенду і роздають всім бажаючим листівки (як українською, так і російською мовою).

Щоправда, в перший день акції на все наше кількамільйонне місто знайшлося лише п'ять активістів-тверезників. Проте, навіть якщо чергових біля плакатів немає, всі бажаючі зможуть отримати наші листівки і навіть книгу «Зберегти свободу» з базовою тверезницькою аргументацією (аналогічно, українською або російською мовою), написавши листа на електронну адресу e-mail.

Актив ГО «Тверезий Київ»

Повідомлення про безстрокову акцію: Скачати DOC

Листівка до акції (українською мовою): Скачати PDF

Листівка до акції (російською мовою): Скачати PDF