Офіційний сайт руху

Тверезий погляд на проблему вживання алкоголю

28 квітня 2011 року

Біла Церква, Київська область

Ніякі напасті і злочини не знищують стільки народу і народного багатства, як пияцтво.
Ф. Бекон

Алкоголь — це жорстока соціальна отрута, оскільки веде народи, що його споживають, до виродження. За офіційними даними щороку від алкоголю гине 46 тисяч українців. І це лише офіційна статистика... Люди, зовсім не задумуючись над наслідками, власноруч знищують себе алкоголем. Такий розвиток подій потрібно неодмінно зупинити, щоб катастрофа не набула ще більш грандіозних масштабів.

28 квітня відбулося засідання круглого столу на тему «Тверезе місто — чисте місто», організатором якого виступив громадський рух «Твереза Біла Церква».

Учасники круглого столу «За» місто без алкоголю!

Для обговорення гострої проблеми вживання алкоголю були запрошені представники громадських організацій міста, органів виконавчої влади, підприємств, організацій та установ Білої Церкви, мешканці міста з активною громадською позицією.

Мета проведення заходу — пропаганда здорового способу життя, сприяння творчому та духовному розвитку особистості та тверезому погляду на життя, залучення до пошуку шляхів вирішення проблем алкоголевживання всіх кіл громадськості.

Без перебільшень, проблема вживання алкоголю білоцерківцями є дуже важливою. З кожним днем все більше молодих людей стають на слизький шлях вживання алкоголю замість того, щоб бути прикладом зразкового представника тверезої нації.

Досить часто молодь починає вживати алкоголь з досить банальної причини — щоб не бути «білою вороною» в компанії друзів.

За словами організатора зустрічі, голови громадського руху «Твереза Біла Церква» А.А. Гончара, проблема масового вживання алкоголю — це системна проблема. Анатолій Анатолійович не безпідставно відносить алкоголь до наркотиків, які суспільству не потрібні ні в якому разі.

Безконтрольне вживання алкогольних речовин призводить до фатальних наслідків, деградації суспільства. Тому продаж алкоголю варто було б суворо обмежити.

На думку депутата міської ради, голови ГО «Дієва молодь» С.В. Істоміна, важливо враховувати, що людина у стані алкогольного сп'яніння, навіть в незначних дозах, вважається «зміненою особою», тобто стає зовсім іншою людиною. Доказом цього є те, що під час добре відомих усьому місту акцій «Чисте місто» та «Чистий ліс» виявилось: 90% усього сміття — це продукти, які залишає людина після вживання алкоголю: пляшки та залишки від так званої «закуски».

Як зазначив заступник міського голови М.А. Антонюк, роботу громадського руху «Твереза Біла Церква» необхідно продовжувати, залучаючи до нього якомога більше мешканців міста. Микола Анатолійович наголосив, що противаг даному руху є дуже багато, вони сталі та добре усім відомі. Можливо, коли українські зірки перестануть рекламувати алкогольні «напої», говорячи, що це «круто», тоді й молодь перестане наслідувати своїх кумирів.

Кожному мешканцю Білої Церкви про тверезість потрібно говорити та закликати до неї оточуючих. Кожен з нас має показувати на власному прикладі, що зупинити руйнування української нації алкогольною залежністю можливо.

Закликаємо батьків бути позитивним прикладом для своїх дітей. Адже коли мама з татом дозволяють собі вживати алкоголь, діти думають, що це добре, бо батьки для них є ідеальним об'єктом для наслідування.

Не дозволяйте собі своїми антисоціальними вчинками руйнувати життя власних дітей!

Євгенія Федорова

Місто Біла Церква, Київська область:

15 жовтня 2019, Біла Церква, Київська область: Уроки тверезого та здорового життя у Білій Церкві

13–21 липня 2013, Біла Церква, Київська область: Восьмий всеукраїнський з'їзд тверезницького руху, конференція

2013, Біла Церква, Київська область: Науково-практична конференція «Формування тверезого способу життя в сім'ї та суспільстві»

14–22 липня 2012, Біла Церква, Київська область: Cьомий всеукраїнський з'їзд тверезницького руху, конференція

11 травня 2012, Біла Церква, Київська область: День здорового способу життя у Білій Церкві