Офіційний сайт руху

І знову з приводу МАФів

1 квітня 2011 року

Київ

Відкритий лист голові Київської міської державної адміністрації Попову О.П. з приводу скарг підприємців на заборону з 31 березня 2011 р. продажу алкоголевмісної продукції у МАФах загальною площею до 40 квадратних метрів.

Відкритий лист Голові Київської Міської Державної Адміністрації Попову О.П. з приводу скарг підприємців на заборону з 31 березня 2011 р. продажу алкоголевмісної продукції у МАФах загальною площею до 40 квадратних метрів

«1» квітня 2011 р.

Реєстр. вих. №03/2011/26

Голові Київської Міської Державної Адміністрації
Попову О.П. 
Копія: Депутатам Київської Міської Ради
Копія: Засобам Масової Інформації

Голови Координаційної Ради і Секретаріату
Всеукраїнської Громадської Організації «Твереза Україна»
Лядишева К. К.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

Олександр Павлович, добрий день! Нещодавно українська преса опублікувала Ваше звернення до Київської Міської Ради щодо необхідності зачекати з введенням в дію рішення КМР №413/5225 від 23.12.2010 [заборону на продаж алкоголевмісної продукції у МАФ загальною площею до 40 метрів квадратних з 31 березня 2011 г.], у зв'язку з якимись протестами підприємців та невідповідностями положень Рішення діючому законодавству.

Змушені Вам нагадати, що Київська Міська Рада, згідно діючого законодавства, є представником інтересів територіальної громадськості міста Києва, а не лише підприємців, задіяних у продажі алкоголю, котрі складають нікчемно малу частину київської громадськості. А це значить, що усі рішення Київського Ради повинні прийматися виключно на користь київської громадськості, а не малої групи матеріально зацікавлених осіб.

Щоб розібратися, чиї інтереси Ви стали захищати, звернемося до єдиного науково-правильного державного визначення алкоголю — ГОСТ 18300-72 Союзу РСР — «етиловий спирт — легкозаймиста, безбарвна рідина з характерним запахом, відноситься до сильнодіючих наркотиків». Отже, алкогольна продукція — це продукція наркотична, а ті підприємці, які торгують наркотичною продукцією, неминуче є наркоторговцями!

Пункт 3.4. рішення КМР №413/5225 передбачає вивчення думки і ставлення громадськості до цього рішення.

Оскільки з Вашого боку не було помітно ніяких вжитих спроб вивчити думку громадськості м. Києва, щоб враховувати думку тих людей, чиї інтереси Ви, як керівник виконавчого органу Київської Міської Ради, повинні б представляти, Всеукраїнська Громадська Організація «Твереза Україна» взяла на себе ініціативу проведення широкомасштабних опитувань киян у 10-ти районах м. Києва. Попередні результати опитувань такі:

  1. 74,4% опитаних вважають, що ситуація із споживанням алкоголю в країні КРИТИЧНА;
  2. 90,7% опитаних вважають, що алкоголь не повинен продаватися на кожному кроці (у МАФах);
  3. 68% схвалюють заборону продажу алкоголю в МАФах площею до 40 м. кв.

Така позиція громадськості свідчить про те, що всі ці пивні кіоски та забігаловки, котрі в народі отримали назви «кубла», «генделиків», «гадючників», «наркопритонів», людей уже просто ДІСТАЛИ. Підприємцям ніхто не забороняє заробляти гроші, продаючи корисні продукти харчування, а не займаючись споюванням населення.

 

Сподіваюсь, відкритий лист корінного киянина, підкріплений думкою і ставленням маси киян, дасть Вам привід переосмислити свій заклик до Київської Міської Ради, яка прийняла ПРАВИЛЬНЕ РІШЕННЯ!

 

П.С.: щодо остаточних результатів проведених опитувань киян, на предмет рішення КМР №413/5225, зобов'язуюся поділитися з Вами інформацією.

З повагою,
Голова Координаційної Ради
і Секретаріату ВГО «Твереза Україна»

Лядишев
Костянтин
Костянтинович