Офіційний сайт руху

За духовність, моральність і здоров'я України

16 грудня 2009 року

Київ

У Верховній Раді України створено експертну раду громадських організацій при міжфракційній депутатській групі «За духовність, моральність і здоров'я України».

16 грудня 2009 року у Верховній Раді відбулося засідання, присвячене створенню експертної ради громадських організацій при міжфракційній депутатській групі «За духовність, моральність і здоров'я України».

Депутатська група «За духовність, моральність і здоров'я України», до якої увійшли 68 нардепів, була створена в кінці жовтня. Кожен з учасників став автором або співавтором соціальних законопроектів. Депутати об'єдналися, щоб разом протистояти вживанню алкоголю, тютюну та інших наркотиків, порнографії, насильству тощо.

Різке загострення цих проблем в суспільстві вимагає консолідації зусиль не тільки представників влади, але й громадських організацій, які мають багаторічний практичний досвід роботи в цих сферах.

Ініціативу голави міжфракційної групи, народного депутата Павла Унгуряна, про створення експертної ради підтримали представники близько 40 організацій, серед яких координатор руху «Твереза Україна» у Києві Артем Ступаков, координатор проектів коаліції громадських організацій «За вільну від тютюну Україну» Наталія Торопова; голова асоціації замовників і виробників соціальної реклами Ігор Бабин, директор юридичного департаменту «Ла Страда Україна» Марина Евсюкова та інші.

За словами Унгуряна: «Часто при ухваленні важливих соціальних законів і державних програм нехтують думкою таких організацій, які вже мають практичний досвід соціальної роботи і знають краще проблеми, які необхідно вирішити. Тому нашою групою створена експертна рада з таких громадських організацій».

Артем Ступаков виступив перед учасниками засідання й розповів про теорію «культурного пиття», теорію тверезості, а також пояснив, чому обмежуючи всі дії з протистояння алкоголізації однією лише боротьбою з алкоголізмом неможливо досягти ніяких позитивних результатів.

В ході засідання було визначено шляхи взаємної співпраці. По-перше — участь громадських і релігійних організацій в розробці законопроектів, а по-друге — створення принципово нових соціальних програм, направлених на просвітницьку діяльність, а не тільки на боротьбу з наслідками.

На думку учасників засідання, змінити ситуацію на краще можливо за допомогою ряду загальнонаціональних програм, направлених на підвищення рівня духовності, пропаганди загальноприйнятих моральних цінностей, підвищення значущості сім'ї, а також зміни інформаційно-медійного простору, який сьогодні наповнений морально руйнуючими посилами.

За матеріалами noviny.narod.ru