Офіційний сайт руху

Відеоролики «Бережи себе» — на українському телебаченні!

Листопад 2009 року

Волинська область

«Бережи себе»

Відтепер і український телеглядач зможе побачити правду.

Правду про те, що відбувається з організмом людини, коли туди потрапляє алкоголь.

Регіональні телеканали українського телебачення розпочали показ відеороликів соціальної реклами «Бережи себе», які є частиною проекту «Общее дело», що з січня 2009 року стартував на російському телебаченні.

Проект покликаний пробудити громадську думку, зворушити мільйони телеглядачів, які, на жаль, з байдужістю спостерігають, як виробники та розповсюджувачі алкоголю здійснюють окупацію наших міст, селищ і — що найстрашніше — нашої свідомості.

Як повідомив Голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі Василь Васильович Костицький, за останні 10 років споживання пива в Україні зросло в 10 разів, сьогодні ми маємо 60 літрів пива на одного українця у рік. Кількість алкоголіків у нас досягла 1 млн, і серед них все більше підлітків. Це й не дивно, адже реклама пива йде і перед, і після спортивних і дитячих програм, фільмів для сімейного перегляду. Вона підсвідомо формує у молодого покоління безглузді стереотипи: нібито без пива життя не можливе, начебто успіх у житті залежить від пива тощо.

Якщо ми не хочемо стати свідками алкогольної деградації та безславної загибелі нашого народу — необхідно негайно змінювати ситуацію.

ТЕЛЕКАНАЛ «НОВА ВОЛИНЬ»

Першим ініціативу підтримав телеканал «Нова Волинь» Волинської Обласної Державної Телерадіокомпанії. Показ відеороликів «Бережи себе» розпочали тут 19 листопада 2009 року. Як повідомила перший заступник генерального директора телерадіокомпанії Ольга Куліш, ролики будуть виходити два-три рази на день, пізніше — один раз на день, але протягом одного-двох років.

Суспільна свідомість перевантажена рекламою алкоголю, особливо — пива. У телеглядача може скластися враження, нібито ця наркотична суміш дійсно має корисні властивості... Звичайно ж, це не так, про що свідчать і численні висновки наркологів, і досліди на тваринах, і наукові праці класиків світової медицини.

Видовищні кадри, що їх можна побачити у відеороликах серії «Бережи себе», не відображають якісь сенсаційні наукові відкриття. Це лише популяризація давно відомих у науці фактів з метою пробудження у глядача (наприклад, у підлітка, що зібрався спробувати алкоголь) здорового глузду.

Поки що лише 8 відеороликів було перекладено українською мовою для показу на українських телеканалах. Але і цієї невеликої кількості для початку достатньо.

За словами координатора «Тверезої України» у Волинській області Олександра Данилюка, вже є схвальні відгуки щодо появи такої інформації на місцевому телебаченні.

За останніми даними відеоролики «Бережи себе» транслюють вже і по Черкаському телебаченню, а також на каналі «Рівне-1».

Скачати відеоролики «Бережи себе» у звичайній або у високій якості можна тут