Офіційний сайт руху

«Свято» пива у Маріуполі

17 липня 2009 року

Маріуполь, Донецька область

В п'ятницю 17-го липня в м. Маріуполі відбулося так зване «свято» пива, приурочене до Дня металурга.

Для людини розумної «свята» пива та інші форми зіштовхування народу України в наркотизацію — ні що інше як диверсійні акти проти нашої країни. Для прямоходячого — це «веселе свято, гарний настрій і задоволення від улюбленого напою».

Члени Маріупольської міської громадській організації «Тверезий погляд» — учасника всеукраїнського руху «Твереза Україна» як люди розумні всіма силами намагалися не допустити проведення «свята». Робота велася по двох напрямах — напоумити владарів не проводити «свято». А у разі проведення — провести власну акцію «Проти пива».

По першому напряму були розіслані листи з проханням не проводити «свято» Міському голові та керівництву металургійного комбінату ім. Ілліча: генеральному директорові Бойку В. С. і його заму Тернавському Ю. І. (власне організаторові заходу).

На подив, проведення свята викликало категоричний протест у керівництва міста: мабуть, не хотіли ганьбитися перед гостями — цього дня в місто приїжджали команди-учасниці чемпіонату Європи з футболу Євро-2009 серед молодіжних команд. Але Тернавському Ю. І. було не до того — День металурга і металург зобов'язані бути веселі та п'яні!

Свято нахлинуло на місто. До цього варіанту було підготовлено 1000 листівок, триметровий банер і футболки.

На акції було 12 активістів. Всі листівки були роздані за 50 хвилин. Народ реагував по-різному — хто був у шоці від самого факту проведення подібної акції, хто був проти, хто підтримував. Особливо здивувало схвалення і підтримка з боку працівників міліції, СБУ і міськвиконкому, що прийшли спеціально подивитися на нас — «інопланетян».

Це перша громадська акція подібного масштабу для «Тверезого погляду» і цією акцією ми голосно заявили про себе.

Проте просвітницька діяльність організації йде вже давно.

На початку червня в Приазовському державному технічному університеті на конференції з виховної роботи нами було зроблено доповідь «Методи вдосконалення пропаганди здорового способу життя», під якою ховалася наша оновлена лекція «Алкогольний, нікотиновий і наркотичний геноцид. Концепція суспільної безпеки». Серед учасників конференції були викладачі, декани і проректори ПГТУ, всього біля 80-ти чоловік.

На сьогоднішній день прочитано 13 лекцій, аудиторія 550 чоловік.

Микола Ставіцкий, спеціаліст із зв'язків з громадськістю ГО «Тверезий погляд».

Скачати текст листівки.

Місто Маріуполь, Донецька область:

11 березня 2009, Маріуполь, Донецька область: Лекції у Маріуполі