Офіційний сайт руху

Рівне: «Тверезість — неминучий вибір українців. Пиво — легальний наркотик»

24 травня 2009 року

Рівне

У неділю, 24 травня, о 14 годині перед центральним універмагом м. Рівного активісти громадського руху «Твереза Україна» спільно з учасниками МГО «Агапе», ГО «Рівненське православне молодіжне Свято-Софіївське Братство», ММО «Станиця Рівне Пласту — НСОУ» провели антипивну акцію «Тверезість — неминучий вибір українців. Пиво — легальний наркотик». Учасників акції об'єднала ідея неприпустимості масового споювання співвітчизників та алкоголізації нашої свідомості.

Рівне

Рівне

Мета акції — привернути увагу тверезомислячих громадян та органів влади до алкогольної пандемії, що повсюдно накрила Україну: споживання алкоголю, незалежно від назви розчину (пиво, шампанське, лонгери, горілка, коньяк тощо...), щороку вбиває понад 40 000 українських громадян; українські підлітки стали найбільш питущими у світі...

Цього ж дня місцевий виробник пива проводив так зване «свято пива» — широкомасштабний захід, спрямований на збільшення кількості споживачів цієї алкогольної суміші.

Подібні наркотичні «свята» вже претендують на роль звичайного явища у нашому суспільстві. Проте кожен, хто має власних дітей, повинен усвідомити, що саме під час таких заходів підлітки масово залучаються до вживання алкоголю, програмуються на самознищення цією наркотичною речовиною.

Навіть у тому випадку, коли вони не вип'ють цього дня безкоштовного пива, відбудеться потужний акт алкоголізації їх свідомості — формування психологічної готовності до вживання психоактивної речовини. Яскравим прикладом «вдалих» результатів алкогольного програмування може слугувати конкурс дитячого малюнку на минулорічному «святі пива». На одному з малюнків дитячою рукою зображено маму, тата і себе, а в руках у мами... пляшка пива. А поруч — старші учасники заходу намалювали листок маріхуани і підписали: «драп». Що й казати, «свято» вдалося на славу...

Рівне

Рівне

Тверезники ж показали найкращий приклад застосування алкогольних розчинів: пиво різних марок і видів було вилите у міську каналізацію. В рамках акції проводилося тверезницьке анкетування, роздавалися листівки та брошури про пиво — легальний наркотик масового вжитку.

Необхідно негайно на законодавчому та виконавчому рівнях вжити заходів щодо обмеження доступу до алкоголю та припинення його прямої та непрямої реклами. Наприклад, у США держава законом до 21 року захищає свою молодь від затягування до споживання пива, не кажучи про міцніші алкогольні розчини. Згідно ж з українським законодавством пиво не належить до розряду алкогольних «напоїв», що робить нашу молодь беззахисною перед легальним наркотиком та механізмами маніпулювання людською свідомістю, які запускають програму на його вживання.

Прес-реліз рівненського обласного відділення «Тверезої України».

Сергій Одарченко, депутат Рівнеради, координатор руху «Твереза Україна» на Рівненщині.
Фото: www.4vlada.com.