Офіційний сайт руху

XX міжнародний семінар-конференція з собріології, профілактики, соціальної педагогіки та алкології

20–30 вересня 2011 року

Севастополь

20–30 вересня 2011 року в Севастополі відбулася XX Міжнародна конференція-семінар з собріології, профілактики, соціальної педагогіки та алкології на тему «Релігії світу проти наркотизму, за здоровий, тверезий спосіб життя».

Вдванадцяте гостинний Севастополь приймав учасників семінару з багатьох регіонів Росії, України, Білорусі, Литви. Конференція проходила на турбазі «Севастополь» Міністерства Оборони України. В роботі конференції прийняло участь близько 200 чоловік. Особливу активність проявила числена делегація з Якутії у складі близько 50 чоловік.

В день заїзду, 20 вересня учасників з'їзду вітав своїм концертом поет, автор і виконавець власних та естрадних пісень Михайло Козловський (м. Оренбург, Росія).

Робота конференції розпочалася 21 вересня дружнім виконанням гімнів СБНТ та «Оптималіста», а також вітальним виступом президента Міжнародної академії тверезості О.М. Маюрова і врученням медалі Федора Григоровича Углова. Цього року медалі удостоєний Віктор Михайлович Свиридов, керівник клубу «Озерський Оптималіст». Також одною з визначних подій цього року став ювілей Олександра Миколайовича, з яким президента привітали соратники-однодумці.

На пленарному засіданні виступив професор Віктор Павлович Кривоногов, основну тему конференції розкрив голова «Союзу боротьби за народну тверезість» Володимир Георгійович Жданов.

В перший робочий день конференції відбулося також традиційне колективне фотографування учасників, а після обіду проходили презентації п'яти-семиденних майстер-класів, що очікували учасників конференції, газети «Джерело тверезості» (головний редактор Кашин Юрій Іванович, м. Іжевськ, Удмуртія) і фільму «Ото вже ці народно-антинародні...» (автор Коняєв Володимир Олексійович, м. Желєзногорськ, Красноярський край). Цей день завершив вечір знайомств, де соратники змогли поспілкуватися у неформальній обстановці.

У другий день конференції, 22 вересня з короткими доповідями виступали її учасники. В цей день вже розпочалася робота окремих майстер-класів (всього проведено 24 майстер-класи на теми оздоровлення, позбавлення від хімічної залежності, відновлення зору тощо). Найпопулярнішими виявилися курси «Корекція зору за системою Бейтса-Шичко» В.Г. Жданова (м. Москва), «Золоті правила природної медицини» Марви Вагаршаківни Оганян (м. Краснодар, Росія), «Розвиток пам'яті за методом Матюгіна-Шичко» Валерія Валерійовича Кодаченка (м. Стаханів, Луганська область, Україна), «Ораторське мистецтво» Владислава Олександровича Босова (Севастополь, Україна) та ін.

Робочий день соратників починався із щоденної зарядки, яку проводили валеолог, керівник «Школи здоров'я» Тамара Петрівна Кулькова (Череповець, Росія) та керівник громадського об'єднання «Бєлояр» Станіслав Вікторович Жуков (Озерськ, Росія). У вільний час соратники мали можливість відпочивати на одному з найчистіших пляжів м. Севастополя, розташованому неподалік від турбази.

24 вересня відбувся перший тематичний круглий стіл семінару-конференції під назвою «Православ'я — твереза релігія» (ведучий професор В.Г. Жданов). В наступні дні проводилися круглі столи на теми «Алкоголь і радіація», «Тверезість в чоловічому і жіночому світогляді», «Досвід проведення цілорічної освітньої, культурної, оздоровчої роботи тверезницького клубу, об'єднання».

У неділю 25 вересня о 17:00 на центральній площі м. Севастополя біля пам'ятника адміралу Нахімову відбувся мітинг у підтримку тверезницького руху, за тверезий, здоровий спосіб життя. На мітингу виступили В.Г. Жданов, В.М. Свиридов, В.А. Босов та інші. Учасники демонстрації (в кількості близько 100 чоловік, в основному — молодь) прямували центральними вулицями, приморським бульваром та набережною Севастополя, роздавали листівки і скандували примовки за тверезий спосіб життя.

Вечір 25 вересня прикрасив виступ з концертною програмою юних кореспондентів з Республіки Саха (Якутія) — учнів дитячої теле-радіо академії «Полярна зірка». Глядачам дуже сподобався підготовлений дітьми та молодью (а також їх керівниками) концерт. Не зайвим буде відзначити, що президент республіки Саха (Якутія) є тверезником, веде систематичну роботу з пропаганди тверезого способу життя в республіці, тісно співпрацює з Міжнародною академією тверезості.

Наступного дня, 26 вересня юні журналісти приступили до роботи — задали запитання президенту МАТр О.М. Маюрову під час спеціально організованої прес-конференції. Також в цей день кореспонденти поклали квіти на могили учасників героїв першої і другої оборони Севастополя, похованих на території Свято-Нікольського монастиря.

29 вересня відбулося заключне пленарне засідання конференції, в ході якого було прийнято рекомендації конференції, вручено посвідчення й дипломи Міжнародної академії тверезості, а також документи про участь у конференції.

Виступ В.Г. Жданова на мітингу 25 вересня: дивитися ВІДЕО

Нюргуяна Матвєєва і Олександр Почекета

Місто Севастополь:

22 вересня 2014, Севастополь: Тисячі людських «дякую»

20–30 вересня 2013, Севастополь: Конференція з собріології у Севастополі

23 вересня 2012, Севастополь: Мітинг за тверезий спосіб життя у Севастополі

20–30 вересня 2012, Севастополь: XXI міжнародний семінар-конференція з собріології, профілактики, соціальної педагогіки та алкології

31 липня 2011, Севастополь: Хода тверезості у Севастополі

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

17 січня 2020, , Черкаська область: Тверезість заради життя в Драбові

15 січня 2020, , Черкаська область: Уроки тверезості в Драбівському районі

17 грудня 2019, , Черкаська область: Урок тверезості в селі Подільське Черкаської області