Офіційний сайт руху

У Рівному знову «свято» пива... Тверезники не мовчать!

19 червня 2009 року

Рівне

У Рівному знову «свято» пива: 19 червня ТзОВ «Кубок Лева» спільно з Львівською пивоварнею з погодження міського виконавчого комітету м.Рівне провели на майдані біля торгово-розважального центру «Чайка» масову акцію, яка рекламувалася як «свято пива» та сучасної української музики.

Ця масова акція, як та інші так звані «свята пива», по суті була широкомасштабним рекламним заходом, спрямованим на збільшення кількості споживачів цього алкогольного розчину. Крім того, що погодження на проведення акції надано з порушенням п. 8 «Положення про проведення масових заходів у м. Рівному», організатори грубо порушили умови погодження в частині заборони реклами та продажу пива.

Пікантності до проведення саме цього заходу додає той факт, що лише двома місяцями раніше виконкомом м. Рівне було прийняте рішення про заборону проведення масових заходів, якщо їх проведення «спрямоване на рекламу алкогольних «напоїв», тютюнових виробів та пива або їх торгових марок з публічним споживанням (дегустацією тощо)» (п.8 рішення №53 виконкому Рівнеради від 14 квітня 2009 року.)

Надавши дозвіл проводити «свято пива» львівським бізнесменам, міська влада «наступає на горло» власній пісні стосовно турботи про рівненську молодь, яка, як і вся українська молодь, спивається найшвидшими у світі темпами. Ми часто киваємо на Верховну раду, мовляв закони недосконалі, але в цій ситуації у керівництва міста були всі законні підстави захистити молодь від чергового масового споювання, було навіть власне рішення виконавчого комітету.

Зважаючи на вищенаведене майже третина депутатів Рівненської міської ради (незалежно від своїх політичних переконань) 25 червня подали колективний депутатський запит до керівництва міста з вимогою пояснення таких дій та пропозицією накласти стягнення на бездіяльних чиновників, які допустили цинічне й зухвале порушення організаторами заходу рішення виконкому.

Прес-реліз рівненського обласного відділення «Тверезої України».

колективний депутатський запит до керівництва міста.

Сергій Одарченко, депутат Рівнеради, координатор руху «Твереза Україна» на Рівненщині.