Офіційний сайт руху

XIV всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

13–20 липня 2019 року

Житомирська область

Цього року Всеукраїнський з'їзд тверезників вперше відбувся у Житомирській області.

Ось і завершився XIV традиційний щорічний з'їзд «Тверезої України». Цього разу «Тверезий Житомир» вирішив взяти ініціативу на себе і організував зліт ближче до рідних місць — на березі річки Тетерів поруч з с. Нова Рудня та с. Тригір'я Житомирського р-ну Житомирської області з 13 по 20 липень 2019 р.

Розпочався з'їзд з гімну та підняття прапора «Тверезої України» над галявинкою з наметовим містечком і традиційного вечора знайомств біля багаття, де кожен виступав і розповідав про свій шлях на зліт. А на наступні дні в програму заходів додалася різні загальноорганізаційні планування і лекції з теорії тверезості (провів Павло Коваль), викриття провокаційних міфів про безпеку алкоголю, знайомство з дієвим метод отверезнення — метод Г.А.Шичка (Ольга Широка).

Також проходили спільні ранкові зарядки, тренування, пробіжки, змагання в бігу і плаванні, встигли побувати на місцевому «гранітному озері» і навіть зайнялися екзотичним скелелазінням на мальовничій території колишньої трипільської стоянки під Дениші, де проходять зйомки історико-пригодницького серіалу «Слов'яни», який знімають спільно словаки і українці — на березі річки в місці об'єднання і скель, і ліси).

Оскільки непитущі — народ завжди зайнятий і активно відстоює свою громадянську позицію, програму зльоту довелося скоротити на 1 день 21 липня треба було бути на виборчих дільницях. Проте в зльоті взяло участь 98 осіб з 17 населених пунктів 10 областей України.

Найбільше учасників було саме з дружною житомирської команди непитущих. Це більше 20 чоловік, які активно допомагали скоординуватися всім, розміститися, підключалися в проведення, забезпечення і Загальноорганізаційна планування.

Більш як 20 осіб приїхали на з'їзд вперше. Це дуже важливо, тому що є, з одного боку, показником привабливості ідеї тверезого відпочинку і тверезого життя, а з іншого — відкриває нові перспективи розвитку тверезницького руху з урахуванням свіжих ідей і корисних трендів сучасності.

Кажуть, що чим більше людина вкладає в навколишній простір і людей — тим більше встигає поріднитися і з цими людьми, і з цим простором. Так і тут. Особливо це помітно на зльоті, коли кожен намагається бути корисним і максимально допомогти оточуючим друзям і соратникам в міру свого розуміння життя і можливостей.

Незвичайний був зліт, як завжди, і по своєму цікавий. Більше 20 учасників з'їзду — діти, які прислухалися до міркувань дорослих учасників і вчилися по-іншому думати, створювати нові правила тверезого життя, вибудовувати відрізняються від більшості пріоритети.

У нинішньому суспільстві саме цього гостро не вистачає всім нам — дружного едіненіграждан. Громадян тверезих, конструктивно налаштованих і відповідають за свої слова і усвідомлюють свою поведінку. Саме тому так важко що-небудь серйозно зробити в країні, так як адекватно і тверезо роздумують громадян так мало і так рідко вони зустрічаються. Природно — при об'єднанні рівень результативності дій різко виростає і рівень Щастя стає вище).

Серед інших заходів з'їзду слід згадати лекцію по екосвідомість (Валентина Юзюк), творчі вечори (Наталія Миколаївна Юхимець і Людмила Степанівна Ніколюк), спортивні заходи (Сергій і Тетяна Кірчік), аніматорське заняття для дітей (Людмила Степанівна Ніколюк), заняття з сучасного танцю (Максим Караван). Скелелазіння організовував Володимир Мисько.

На з'їзді було і 11 малюків дошкільного віку — тому частина програми, в тому числі і спортивних змагань, була спрямована саме на їх розвиток.

Відбулося також нагородження призера літературного конкурсу — Андрія з Кіровоградської області, який удостоївся призового місця і приїхав на з'їзд вже вдруге.

Закриття з'їзду провела Олена Геннадіївна Нікітенко.

Оскільки ініціатив про передачу досвіду з боку тверезницьких організацій було багато — то в програмі заходів додалися ще виступи, лекції з різних методів оздоровлення, правильному харчуванню, розвитку екосвідомості, і, звичайно, творчі вечори талантів, танців народів світу, «А ну-ка... «, численні щоденні пісні біля багаття з житомирським ансамблем Sober Band і під акомпанемент акордеона. Навіть встигли подивитися всі разом фільм і проаналізувати його).

Так що 8 днів з'їзду пролетіли дуже швидко. Всім залишається досвід зустрічей і громадської діяльності і вчимося планувати такі зустрічі, заходи, готуємося до наступного з'їзду в наступному 2020 році.

Ольга Широка

Відгуки учасників з'їзду

Дуже сподобалось, відпочили і душею, і тілом. Наступного року теж поїдемо!

Даніелла, Житомир

Неймовірні спогади та емоції, активно проведений час, змагання (біг, заплив), конкурси, різні лекції та майстер класи — все це дуже захоплює та надихає, я дуже вдячна організаторам з'їзду за таке чудове проведення. Нові знайомства, мафія, посиденьки до четвертої ранку... Ці спогади назавжди залишаться у серцях кожного.

Всі тверезники — це нова сім'я, сім'я майбутнього, яка завжди пригорне до себе, надасть найкомфортніші умови та зробить життя щасливішим. Дякую всім за незабутній час!

Тетяна Іщук, Київ

Мене звуть Марія. Веду тверезий спосіб життя. Я вже тричі побувала на З'їзді Тверезої України і цього року приїхала всього на 1 день на З'їзд тому, що поспішала на екватор відеокурсів у м.Київ. Навіть один день зарядив мене позитивною енергетикою так, що я згадую про З'їзд до цього часу. Рада, що побачила там своїх друзів, знайомих.

Пропоную наперед обговорювати, хто приїде на З'їзд і чим може бути корисним для проведення З'їду. Думаю, більше людей долучиться до організації і спільних виступів, конкурсів

Марія Кіщак, Київ

Щиро дякую організаторам та однодумцям за чудовий відпочинок-перезавантаження на річці Тетерів поблизу Тригір'я (Житомирська область).

Зробити свято дітям та й дорослим просто так — це неймовірний драйв. До речі, цей симпатичний клоун у повсякденному житті — серйозний та відповідальний керівник.

А щодо скель, то треба ще себе готувати. Напевно, психологічно ще дужче, ніж фізично. ДЯКУЮ за ЖИВИЙ ВОГОНЬ, пісні під гітару, щирі розмови, чудові танці, а рибалкам — за смачну рибу!!!

Алла Ніколайчук

З'їзд тверезої України — це вже вкотре найочікуваніша подія кожного року! Це місце зустрічі однодумців, приємних людей, місце, де можна себе проявити, відпочити, набратись сил та енергії! Шкода лиш, що цього року не було кому проволити курси з тверезості, та дати методику Г.А. Шичко.

Максим

Один з найкращих відпочинків. Багато друзів і приємних спогадів. Для дітей створено все для їхнього здорового відпочинку. Дякую всім організаторам цього табору.

Ярослав Поліщук, Київ

Дуже живий і молодий духом табір на красивому півострові р. Тетерів. Кожен день запальні конкурси, швидкі змагання, екскурсії та змістовні лекції. Житомирщина — найкраще географічне місце для організації подібних з'їздів, зручна комунікація.

Сергій Кірчик

Житомирська область область:

27 червня 2019, Житомирська область: Триває проект «Тверезе Військо»

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

11–19 липня 2020: Щорічний всеукраїнський з'їзд тверезницького руху

17 січня 2020, , Черкаська область: Тверезість заради життя в Драбові

15 січня 2020, , Черкаська область: Уроки тверезості в Драбівському районі

17 грудня 2019, , Черкаська область: Урок тверезості в селі Подільське Черкаської області