Офіційний сайт руху

Дорослі, зрозумійте: основа здоров'я — це насамперед тверезість!

7 квітня 2015 року

Велика Омеляна, Рівненська область

Юним громадянам не зрозуміло: чому в Україні і досі діють тепличні умови для обігу алкоголю? Учні та вчителі Великоомелянського НВК «школа-гімназія» звернулися до громадськості у Всесвітній день здоров'я. Адже, здавалося б, найбільші загрози для життя і здоров'я сучасного українця очевидні...

І малий, і великий закликали дорослих нарешті
визнати очевидне

Малюнок, який переміг у конкурсі

Від наслідків вживання алкоголю і тютюну в Україні щороку гинуть сотні тисяч українців. Саме алкоголь і тютюн, а не іноземна агресія, є провідними факторами смертності. З такими гаслами звернулися 7 квітня небайдужі учні та вчителі Великоомелянського НВК «школа-гімназія» Рівненського району до громадськості з нагоди відзначення Всесвітнього дня здоров'я. Адже, здавалося б, найбільш очевидні загрози для життя і здоров'я сучасного українця відповідальними державними органами чомусь не помічаються або ігноруються.

Юним громадянам не зрозуміло, чому в Україні і досі діють тепличні умови для обігу алкоголю. Потужна реклама, низька ціна, ліберальні закони створили умови наддоступності алкогольного наркотику для простих українців. Для порівняння: у Росії навіть після нещодавнього здешевлення пляшка горілки коштує вдвічі дорожче, ніж у нас.

Акції відбулися у вигляді модних нині флешмобів та виставки малюнків і плакатів «Найбільші ризики для здоров'я українців». І малий, і великий закликали дорослих нарешті визнати очевидне. Від наслідків вживання алкоголю і тютюну в Україні щороку гинуть сотні тисяч українців. Саме алкоголь і тютюн є провідними факторами смертності.

Як приклад здорового тверезого способу життя учениця 8-Б класу Анна Ігуменьшева провела майстер-клас з музичної зарядки. Школярі взялися за цю справу з радістю і посмішками. На фоні тверезницьких гасел та малюнків дітлахи виробляли різні кумедні вправи та заряджалися позитивними емоціями.

З не меншим ентузіазмом кипіла робота і на мистецькому фронті. Свої роботи для участі в конкурсі представили 25 юних художників. А вчитель Володимир Петрович Хіночик подарував прекрасний мистецький напис «Тверезість – основа здоров'я». Перше місце отримала робота учня 2(6)-Б класу Дмитра Школярчука, друге – Ілона Рибачук з 2(6)-А класу, третє місце поділили Микола Пастушок з 2(6)-А і Дарія Блищак з 2 класу. Заслуговують окремої згадки також і роботи десятикласників Юлії Денисюк і Сніжани Приходько, Андрія Бандури і Віктора Бойка, восьмикласниці Катерини Джумиги, п'ятикласниці Дарини Максімової.

Велика подяка усім небайдужим учням і вчителям, які переймаються долею свого народу, не стоять осторонь проблем, а займають активну життєву позицію. Так ми обов'язково зможемо відстояти своє право на достойне життя у новій країні. Де не буде місця корупції, беззаконню та чиновницькій сваволі, де не лише на словах поважатимуться права, здоров'я і життя громадян.

Сергій Одарченко

Можливо, Вас також зацікавить:

4–05 березня 2021, Київ: Алкоголь і тверезість: минуле та сучасність

22 січня 2020, Білі Ослави, Івано-Франківська область: Що таке тверезість: урок у Білоославській школі

21 січня 2020, Чорний Потік, Івано-Франківська область: Урок «Що таке тверезість і навіщо вона потрібна»

21 січня 2020, Надвірна, Івано-Франківська область: Основи здоров’я українського війська

15 жовтня 2019, Біла Церква, Київська область: Уроки тверезого та здорового життя у Білій Церкві